Een Blessingway voor iedere fase in je leven

Geplaatst op: 16/04/2022

Er zijn zo ontzettend veel momenten in je leven waar een ‘Blessingway’ een cadeau zou kunnen zijn om een mijlpaal in je leven te markeren. Want dat is uiteindelijk wat een ritueel is, een middel om een speciaal moment in je leven, positief of negatief, te markeren en er waarde aan te geven. Er bewust bij stil te staan, samen of alleen. Om een gebeurtenis te vieren, een ervaring te verwerken of om een innerlijke krachtboost te ontvangen ter voorbereiding op een spannend moment in de toekomst.

Enkele Blessingway momenten


~ Ter voorbereiding op je bevalling
~ Bij adoptie van een kindje
~ Afsluiting van een zwangerschap
~ Voorafgaand aan een spannend moment
~ Tijdens een intense periode in je leven
~ Om iemand te bedanken
~ Het vieren van een verjaardag
~ Ter voorbereiding op een huwelijk
~ ‘Uit huis gaan’ van een kind
~ Een nieuwe fase na een verhuizing


“We do spiritual ceremonies as human beings in order to create a safe resting place for our most complicated feelings of joy or trauma, so that we don’t have to haul those feelings around with us forever, weighing us down. We all need such places of ritual safekeeping. And I do believe that if your culture or tradition doesn’t have the specific ritual you are craving, then you are absolutely permitted to make up a ceremony of your own devising, fixing your own broken-down emotional systems with do-it-yourself resourcefulness.”

~ Elizabeth Gilbert (eat, pray, love)

Geef en ontvang…


~ liefde
~ verbinding
~ dankbaarheid
~ vertrouwen
~ steun
~ ruimte
~ lichtheid
~ rust
~ verwerking
~ opening of afsluiting…

Kortom, neem de tijd om jezelf of een ander in het zonnetje te zetten, om stil te staan bij een bijzonder moment en het bewust te beleven. Met een Blessingway zeg je: “Ik hou van je… Ik ben er voor je… Ik voel je… ik zie je… ben maar helemaal jezelf… voel maar… laat maar los… ontvang maar… dankjewel voor wie je bent en wat je doet… Je bent precies waar je moet zijn op dit moment… het is goed, jij bent goed.”