Een beetje magie speciaal voor kinderen

Geplaatst op: 16/04/2022

Mijn kinderen zijn dol op magische ritueeltjes met edelstenen of een smudge stick en een mooi verhaal. Ze maken een hoop mee op een dag, op school, bij vriendjes/vriendinnetjes, in de thuisomgeving en al deze indrukken, gevoelens en emoties zijn vaak ontzettend groot in dat kleine lijfje…

Hoe mooi is het dan, als je met behulp van het ontzettend veelzijdige ‘kids Blessingway pakket‘, een handje kunt helpen? Samen ontprikkelen, tot rust komen, lekker slapen of wat extra vertrouwen of liefde geven op een moment waarop je als ouder merkt dat je kind dat nodig heeft.

3 magische kinder-rituelen

~ koop je het kids Blessingway pakket dan krijg je nóg twee extra kids rituelen cadeau! ~

Zorgen poppetje ~ zorgen of emoties uiten

Een spannend moment, ervaringen op school of een emotionele gebeurtenis… soms zit het hoofdje van je kind vol met zorgen of grote emoties. Pak dan samen het ‘zorgenpoppetje’ er bij. Er is namelijk een mooie legende in de Hooggelegen bergdorpjes van Guatemala waarbij je voor het slapen gaan je zorgen verteld aan een zorgenpoppetje. Daarna leg je het poppetje onder je kussen en terwijl je slaapt zorgt het zorgenpoppetje ervoor dat je emoties verzachten en je zorgen verdwijnen!

Dit is wat je doet:

 • Concentreer je op je zorgen of emoties wanneer je naar bed gaat
 • Vertel het poppetje wat je wilt dat ze wegneemt
 • Aai het buikje van het poppetje een paar keer om haar te bedanken dat ze je zorgen weg neemt.
 • Leg het poppetje onder je kussen en in de morgen zullen je zorgen verdwenen zijn!

En natuurlijk zullen niet alle problemen meteen verdwenen zijn, maar je zorgen en emoties delen geeft ruimte voor rust en vertrouwen.

Er is zelfs een kinderboek geschreven over deze bijzondere poppetjes. Het boek heet ‘Silly Billy’ en is geschreven door Anthony Browne. Op dit filmpje wordt het boek voor gelezen (Engelstalig

Kalm kamertje ~ fijne sfeer brengen in de slaapkamer

Bang in het donker, niet kunnen slapen, dingen zien in de slaapkamer… veel kinderen zullen dit ervaren omdat kinderen nog gevoeliger zijn voor energieën dan de meeste volwassen. Het belangrijkste om te doen als je kind je dit verteld is luisteren, serieus nemen en niet als ‘niets’ af te doen. Met de bergkristal en de ‘smudge stick’ (met ceder, roos & lavendel) maak je samen van de slaap kamer weer een fijne en kalme plek om te zijn en slapen.

In de kids smudge stick zit niet de al om bekende witte salie, dat veel wordt gebruikt om ruimtes te ontdoen van negatieve energie. En zachter alternatief voor kinderen is ceder. De eigenschap van ceder is dat het zowel negatieve energie verwijdert als positieve energie aantrekt. Lavendel en roos brengen ontspanning en liefde in de mix voor een complete, kind vriendelijke, ervaring. Let op: omdat je werkt met rook is het zeer belangrijk om een raam open te zetten/ te ventileren tijdens het smudgen.

Bergkristal reinigt, zuivert en versterkt. Deze kleurloze, heldere kwarts wordt ook wel gezien als steen van het licht en versterkt het zelfhelend vermogen en optimaliseert de energiestroom. Daarbij is het dé steen om een ruimte energetisch te reinigen.

 • Vertel je kind dat hij/zij bepaalt wat is in zijn/haar kamertje gebeurt door duidelijke grenzen aan te geven. Dat is wat je samen gaat doen.
 • Laat je kind het bergkristalletjes in de ene hand houden en steek samen de smudge stick aan. (je kunt ook de schelp gebruiken om de stick in te leggen in plaats van vasthouden)
 • Neem de smudge stick in de andere hand en ga met de rook langs iedere hoek in de kamer.
 • Laat je kindje het steentje in het midden van de kamer leggen en ga samen (met de smudge stick) in de deuropening staan.
 • Vraag je kind om nog even flink te stampen en te zeggen: “dit is mijn kamer en ik bepaal wat hier gebeurt. Alles wat hier niet hoort, ga weg.”
 • Visualiseer daarna samen dat de energie van dit zuiverende steentje steeds groter en groter wordt tot dat het de hele kamer vult. Alle eventuele vervelende of onrustige gedachten of energieën zullen door dit steentje worden opgenomen en veranderd worden in positieve en fijne energie.
 • Sluit het af door je kind te vertellen hoe krachtig hij/zij is. Geef het kristalletje een mooi plekje op de vensterbank. (bij voorkeur niet te dicht bij het bed)

Superkracht ~ voor spannende momenten

Een optreden, toets, spreekbeurt of afzwemmen… allemaal spannende momenten. Met dit ritueel geef je je kind meer (zelf)vertrouwen voor het moment waar ze tegenop zien. Haal samen de Superkracht in je naar boven!

Superkrachten… here we GO!

 • Laat je kind één van de drie steentjes uitkiezen en in de hand nemen.
 • Vraag wat hij/zij zou willen dat er gebeurt tijdens het spannende moment. En welk fijne gevoel zou daar bij horen?
 • Nu is het tijd om met deze uitkomst en dit gevoel een wens te doen en daarna dit gevoel en deze uitkomst in de steen te blazen.
 • De steen mag in de zak gestopt worden om super kracht te geven tijdens het spannende moment.
 • Leg uit dat het helemaal OK is om iets spannend te vinden, maar dat je de superkracht in je hebt (en de steen deze kracht versterkt) om deze situatie toch aan te gaan.
 • Tijd om superhelden ‘moves’ te doen en de superkracht te laten stromen! (handen in de zij en hoofd op – één hand in de lucht en één in de zij – spierballen maken – etc. ) en roep: Ik ben krachtig! / Ik ben stoer! / Ik heb superkracht / Ik ben moedig!